‘’ŞEHZADELER ŞEHRİNDEN PEYGAMBERLER ŞEHRİNE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ’’ adlı PROJEMİZ DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI.

Proje kapsamında Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi 9 Öğrenci, bir öğretmen ve bir yönetici olmak üzere 11 Kişi ile 12 Mayıs 2024 - 19 Mayıs 2024 tarihlerinde Manisa Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde,

Manisa Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi 9 Öğrenci, bir öğretmen ve bir yönetici ile toplam 11 kişi ile 19 Mayıs 2024 - 26 Mayıs 2024 tarihlerinde Şanlıurfa Anadolu İmam hatip Lisesinde olacak

19-04-2024

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında Manisa Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi ile proje yürütmeye karar verildi. Bu proje ile Türkiye'nin Ege Bölgesindeki öğrencileri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki öğrencilerinin birbirini, tarihlerini, coğrafyalarını, kültürlerini, değerlerini, eğitim ortamlarını yakından tanımaları amaçlanmıştır. İl seçiminde dikkat edilen asıl kriter; öğrencilerin daha önce hiç gitmediği ve tanımadığı bir yer olmasıdır. Bunun yanında her iki ilin de birbirinden farklı kültürlere, tarihi ve  doğal güzelliklere sahip olması bölgenin ve ilin seçiminde etkili olmuştur. Proje kapsamındaki faaliyetler, her iki okulun da pansiyon ve sınıf kapasiteleri uygun olduğundan farklı zamanlarda gerçekleştirilecektir.

Başlıca faaliyetler arasında, pansiyon uyum etkinlikleri, şehir içi kültür ve tanıtım gezileri, paneller, atölye çalışma etkinlikleri, kitap müzakereleri, toplumsal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetleri, mektup kardeşliği gibi etkinlikler yer almaktadır. Programa katılan her iki okulun öğrencileri de gittikleri okulun öğrencileriyle işbirliği ve dayanışma içinde olacak ve eğitim öğretim sürecine dâhil olacaktır.  Böylece iki okul arasında kardeşlik köprüsü oluşacak ve örnek teşkil edecektir.

Yayın: 19.04.2024 - Güncelleme: 19.04.2024 08:40 - Görüntülenme: 110