Eyl

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı için Mûsikî Programına Yetenek sınavı ile 1 Temmuz 2020 tarihinde öğrenci alımı yapılmıştı.Boş kalan 23 Kişilik kontenjana 24 Eylül 2020 tarihinde 2.Yetenek sınavı ile öğrenci alınacaktır. Başvuru tarihleri:7-23 Eylül 2020

BAŞVURU FORMU https://docs.google.com/forms/d/1ww0WGp6Ui9PIU6OYq0y-0eSmg5nWEk7CpFvPt1kQZZE/edit

Eyl

2020 YKS (TYT ve AYT) sınavı sonucunda okulumuz 34 kişilik son sınıf öğrencilerinden 20 kişi tercih ettiği Üniversite bölümlerine yerleşti. Oran bakımından %59

Öğrencilerimizi tebrik eder emeği geçen öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür ederiz.

Tem

Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi (Fen ve Sosyal Bilimler, Mûsikî Proje Okulu ) Mûsikî Programı Yetenek Sınavına başvuran Öğrencileri seçmek amacıyla 01/07/2020 tarihinde YETENEK SINAVI yapıldı. Ortaokulu bitiren, Sınava Başvuran 19 öğrenciden Yetenek Sınavına girip kazananlar 13 Temmuz 2020 Merkezi Yerleştirmeyle e-okul üzerinden ilan edilecek

MEB.YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALAN OKULLARA BAŞVURU e-KILAVUZU 2020

10. BAŞARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirmeler, bölümler bazında Sınav Değerlendirme Ölçütlerine Ait Çizelgeler (Ek- 3, 4, 5, 6 ve 7) ile Sınav Değerlendirme Çizelgeleri (Ek- 8, 9, 10, 11) doğrultusunda yapılacaktır.

Yetenek Sınavında 50 (elli) ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacaktır ve Yerleştirme Puanı (YP) hesaplanacaktır.

11. YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Yetenek Sınavı Puanının %70'i ve OBP' nin %30' unu toplamak suretiyle elde edilecek Yerleştirme Puanı merkezi olarak 100 (yüz) puan üzerinden hesaplanacaktır.

En yüksek YP puanından aşağıya doğru yapılan sıralamaya göre bölümler bazında belirlenen kontenjan kadar aday yerleştirilerek kayıt hakkı kazanacaktır.

Bakanlıkça yapılacak merkezi yerleştirme işleminde, aday Yetenek Sınavına girdiği okul/okullardan birisine yerleştirilecektir.

Kayıt hakkı kazanamayan adaylar daha sonra Ek Yerleştirme için en fazla 5 (beş) okul için tercihte bulunabilecektir.

Merkezi olarak yapılan yerleştirmeler haricinde Yönetmelik kapsamında kurulan Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca ayrıca yerleştirme yapılmayacaktır. Ek Yerleştirme işlemleri de aynı esaslara göre yapılacaktır.

12. SONUÇLARIN İLANI

Merkezi olarak yapılacak yerleştirme işleminden sonra kayıt hakkı kazanan adaylar Çalışma Takviminde belirtilen tarihte e-Okul Sisteminden ilan edilecektir. Adaylara ayrıca bir bildirim yapılmayacaktır.

13. KAYITLARIN YAPILMASI

Merkezi Yerleştirme sonucunda kayıt hakkı kazanan adaylar, okul müdürlüklerince kendilerinden istenen belgelerle birlikte kayıt yaptıracakları okula gelerek Çalışma Takviminde bildirilen süre içinde kesin kayıtlarını yaptıracaklardır. Süresi içinde kesin kaydını yaptırmayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek bu suretle boşalan kontenjanlar Ek Yerleştirmede değerlendirilecektir.

Kesin kayıt işlemleri okul müdürlüklerince mutlaka e-Okul Sisteminde yapılacaktır.

Bilgileri işlenmeyen adaylar kesin kayıt hakkını kaybedeceklerdir. Adaylar kesin kayıtlarının yapılıp yapılmadığını e-Okul Sisteminden takip edebileceklerdir. Yetenek Sınavı sonucunda kesin kayıtlarını yaptıran adaylar Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme İşlemleri sırasında tercih yapamayacaklardır.

Ancak, haklarından vazgeçerek tercih yapmak istemeleri durumunda kayıt yaptırdıkları okula başvurarak kayıtlarını iptal ettirmeleri gereklidir.

Yetenek Sınavı Komisyonunda Yer alan Okul Müdürü Mehmet AKCAN, Harran Üniversitesi Dini Musiki hocası Prof.Dr.Hüseyin AKPINAR, Süleymaniye Ortaokulu Müdür Yardımcısı Uğur KAPLAN, Şanlıurfa TOBB Fen Lisesi Müzik Öğretmeni İlker BİNAZ, Karaköprü Şerif Özden Başarı Ortaokulu Müzik Öğretmeni Osman ÇUHADAROĞLU, Milli İrade MTAL Müzik Öğretmeni Osman Avni DEVECİOĞLU, Merkez Kısas ÇPL Müzik Öğretmeni Mehmet BİRCAN ve okulumuz Müzik Öğretmeni Mehmet HALLAÇ hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Yetenek Sınavını kazanan Öğrencilerimiz Okul İdaresine başvurarak kesin kayıtlarını 13.07.2020 tarihinden itibaren yapabilirler.

Tem

Laboratuvarımızın boyasını yaparak hazırladık. Daha önce okulumuzda 5 gitar, 14 Ney, 5 bağlama bulunuyordu.

24 Haziran 2020'de 2 Piyano, 3 Bağlama, 3 Keman, 10 Darbuka, 10 Def, 10+1 Nota sehpası, 20 ritim Aleti, 10 Gitar Askısı, 10 bağlama askısı, 2 Piyano Sehpası, 2 Piyano Kulaklığı, 1 Bağlama teli alarak laboratuvarımızı zenginleştirdik.

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında okulumuza 9.sınıfa gelecek öğrencilerimizi belirlemek üzere yetenek sınavımızı Laboratuvarda yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz

Ock

ilahi gurubu öğreticisi Ahmet Nas Öğrencilere bilgi beceri ve tecubelerini aktarması için konservatuardan arkadaşı Ömer Faruk AKGÜN'ü davet etti.Bağlama eşliğinde öğrencilerimiz bir eser seslendirdiler. Ömer Faruk AKGÜN öğrencilerle hoş bir ortamda müzik eşliğinde sohbet etti.

Okul Müdürü Mehmet AKCAN, İmam Hatip Liselerindeki Program çeşitliği ve Mûsikî Projesi hakkında bilgi verdi; Ahmet NAS'a, Ömer Faruk AKGÜN'e ve öğrencilerimize teşekkür etti.

OKULUMUZ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROGRAM OKULU OLDU.